BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, October 28, 2009

~coretan di awal pagi~

haih... its 2.30 pagi... mata x ngantok g... sbb td minum kopi kuat... kui3... ttbe terase nak taip2 kat blog neh... semenjak 2 menjak nih ramai org di sekeliling aye ni di landa masalah... ntahle.. skang ni musim masing2 ade masalah kot... huhuhu... ade yg xde wit le... frust becinta la... ade yg ngeluh xde makwe /pakwe la... haiz... mcm2... semue lak masing2 nak blame org lain... yg frust bercinta tu blame kapel masing2.. yang xde wit tu lak blame family xnk bg wit le... pt lambat kuar le... walaupon aye pon same gak sokmo pikir camtu.. tp kan bile aye pikir2 blk2... semue tu pon salah diri seniri jugak... kite xleh la kan nak salahkan org lain 100%..
sbg contoh klo kite slalu xde duit... mungkin tu salah kite gak kan... sape soh boros... da tau x bnyk wit.. jgn le beli yg bkn2... ini tak.. org lain yg beduit sebok nak soping.. die yg x beduit pon sebok gak nk soping... mane x duit abis... isk3...
then klo yg cinta di tolak tu lak.. mayb sbb die penah tolak cinta org kot.. kui3... ho la... bak kate pepatah yg di kejar x dpt yg dikendong berciciran...eh.. btolke konsep die tu??? kui3... pape pon... klo cinta kita di tolak.. sepatutnya kita scan blk diri kita.. ape yg kurang.. ape yg lebey... klo rasa diri kita ni xde la buruk sgt.. mayb yg dikejar tu ade x bkenan skit kot... hehehe.. tp.. wat pe la kan nak ngarap pada yg x sudi... banyak lagi bunga2,kumbang2 kat msia ni.. x cukup msia kat luar msia pon ade... mungkin ade la tu kot hikmahnye... mayb skang kita rasa someone tu la mmg ditakdirkan utk kita.. tapi then bile da kapel ke kawen ke bnyk lak timbul masalah.. who knows... papepon jodoh pertemuan, ajal maut tu kan telah ditentukan.. berusaha dan berdoalah yg terbaik utk kite...
perghhh.. cam panjang lak aye melalut da... ntah2 pape je... kui3.. esemen betimbun lg neh... harap2 sempat le siap mgu ni... *_* k la... nnt ble rasa nk nulis lagi aye update le blog ni.. daaa..
assalamualaikum....

1 yg membebel:

QiYa irBaz said...

betul2..ajal maut jodoh seme2 kat tngn tuhan..kita kna usaha utk hidup bhgia dunia akhirtla kn..